فهرست مطالب

مجله بیمارستان
سال نوزدهم شماره 2 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم زاهدی، سید محسن بنی هاشمی*، صدیقه محمد اسماعیل، منصور شریفی صفحات 9-24
    زمینه و هدف

    رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات، بر حوزه پزشکی و سلامت نیز تاثیر گذاشته است و استفاده از پرونده الکترونیکی سلامت، درمان، پیشگیری و تشخیص را تسهیل کرده اما مزایا و معایبی نیز دارد که در این تحقیق بدان پرداخته شده است.

    مواد و روش ها:

     برای بررسی جامعه شناختی پرونده الکترونیکی سلامت از روش کیفی و تیوری زمینه ای استفاده شده است. برای رسیدن به تیوری جامع در این زمینه با استفاده از روش اشباع نظری 20 نفر از متخصصین حوزه های پزشکی، سیاست گذاری، جامعه شناسی و انفورماتیک که با پرونده الکترونیک سلامت آشنا بودند به عنوان جامعه آماری از جامعه هدف انتخاب شدند و با استفاده از کدگذاری سه مرحله ای باز، محوری و گزینشی مفاهیم و مقولات مهم در هر مرحله استخراج شدند.

    نتایج

    مهم ترین نتیجه حاصل از تحقیق چندوجهی بودن تاثیرات پرونده الکترونیکی سلامت است. پرونده الکترونیکی سلامت با تاثیر بر کنش عاطفی و اولویت دادن به داده های ثبت شده، صمیمت بیمار و پزشک را می تواند کاهش داده و نوعی ترس از انگ اجتماعی و افشا را به همراه داشته باشد خصوصا زمانی که امنیت سیستم، سرمایه گذاری برای آن و آموزش کارکنان با مشکل مواجه است و تغییرات مداوم مدیران قدرت ریسک پذیری و تاثیرات مثبت آنان را می کاهد.

    نتیجه گیری: 

    برای داشتن یک سیستم درست و استفاده همه جانیه و فراگیر از پرونده الکترونیکی سلامت تغییرات فرهنگی، مدیریتی و تکنولوژیکی لازم است. بسترسازی فرهنگی در جامعه و در بین افراد، مدیریت ریسک پذیر و کارآمد و استفاده از سیستم های یکپارچه اطلاعات در کنار امنیت سیستم می تواند کارایی آن را افزایش داده و زمینه تحقیق و توسعه و پیشرفت را به همراه داشته باشد

    کلیدواژگان: پرونده الکترونیکی سلامت، اعتماد، امنیت، ریسک پذیری، سیستم های یکپارچه اطلاعات
  • رضا سپهوند، معصومه مومنی مفرد، صابر تقی پور* صفحات 25-32
    زمینه و هدف

    گسترش روزافزون ویروس کووید 19 در جهان موجب بروز پیامدهای گوناگونی برای افرادی می شود که در فرایند درمانی بیماران مبتلا به این ویروس دخیل هستند. بر این اساس هدف اصلی از انجام این مطالعه شناسایی و اولویت بندی پیامدهای روانی ویروس کووید 19 در پرستاران باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه بر اساس هدف کاربردی و از نظر نحوه جمع آوری داده ها در حوزه مطالعات توصیفی از نوع پیمایشی قرار دارد. رویکرد تحلیل در این مطالعه آمیخته و ترکیبی از روش های کیفی و کمی است. جامعه آماری این مطالعه را اساتید پرستاری و متخصصان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی لرستان تشکیل داده اند که با روش نمونه گیری هدفمند و با توجه به اصل اشباع نظری، تعداد 14 نفر از اساتید و متخصصان به عنوان نمونه پژوهش لحاظ گردیدند. جامعه آماری بخش کمی نیز شامل مدیران بیمارستان های ارایه دهنده خدمات به بیماران کرونایی در استان لرستان بوده که با روش نمونه گیری غیراحتمالی در دسترس تعداد 35 نفر به عنوان نمونه پژوهش تعیین گردیدند. شناسایی پیامدهای روانی با استفاده از تحلیل داده های حاصل از مصاحبه با نرم افزار Atlas.ti و اولویت بندی پیامدها به روش فازی مثلثی انجام شد.

    نتایج

    تحلیل داده های حاصل از مصاحبه منجر به شناسایی 16 پیامد روانی موثر بر پرستاران گردید. اولویت بندی این عوامل نشان داد که افسردگی، کاهش تمرکز و بی انگیزگی مهم ترین پیامدهای روانی ناشی از ویروس کووید 19 هستند.

    نتیجه گیری

    تدوین استراتژی های حمایتی برای حفظ سلامت روان پرستاران می بایست در اولویت برنامه های آتی قرار گرفته و بخش مجزایی از هزینه های سالانه بیمارستانی به این امر مهم اختصاص یابد

    کلیدواژگان: پیامدهای روانی، پرستاران، ویروس کووید 19
  • فرهاد لطفی، عرفان خوارزمی، محسن بیاتی*، هاجر علی پور، سعید لوحی وش، علی جاجرمی زاده صفحات 33-42
    زمینه و هدف

    تخمین تابع هزینه ابزاری مناسب در راستای تخصیص بهینه منابع در بیمارستان هاست. مطالعه حاضر با هدف برآورد تابع هزینه بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    در مطالعه مقطعی حاضر داده های مربوط به منابع، هزینه ها و اطلاعات تولید 28 بیمارستان بصورت ماهانه از سال 1394 تا 1395 از سامانه اطلاعات بیمارستانی استخراج شد. برای برآورد تابع هزینه، از مدل کاب-داگلاس و روش های اقتصادسنجی داده های پانل استفاده شد. تحلیل داده ها با نرم افزار STATA14 انجام شد.

    نتایج

    کشش هزینه بیمارستان ها نسبت به پذیرش بستری و سرپایی در بیمارستان های بزرگ به ترتیب 0.555، 0.058 و در بیمارستان های کوچک به ترتیب 0.769 و 0.099 (P<0.01) بود. در میان منابع بیشترین تاثیرگذاری بر هزینه کل بیمارستان ها مربوط به هزینه سرانه پزشک با ضریب 0.175 در بیمارستان های بزرگ و با ضریب 0.481 در بیمارستان های کوچک (P<0.01) بود. هزینه متوسط معادل 3640648 و هزینه نهایی برابر با 2654802 تومان بود. شاخص صرفه های ناشی از مقیاس در بیمارستان های کوچک 868/0، در بیمارستان های بزرگ 613/0 و درکل بیمارستان ها 729/0 برآورد شد. تعداد تخت فعال، طول مدت اقامت و همچنین آموزشی بودن بیمارستان تاثیر مثبتی (P<0.01) بر هزینه بیمارستان ها داشت.

    نتیجه گیری: 

    جهت کاهش هزینه بیمارستان ها مدیریت موثرترین عوامل ایجادکننده هزینه شامل هزینه های پزشکان و دارو کمک کننده خواهد بود. همچنین بیمارستان ها جهت رسیدن به نقطه بهینه تولید باید با ظرفیت ها و منابع تولیدی موجود خدمات بیشتری ارایه دهند.

    کلیدواژگان: تابع هزینه، بیمارستان، صرفه های ناشی از مقیاس، هزینه نهایی، هزینه متوسط
  • الهام رمضان پور، حجت رحمانی، مهدی رعدآبادی، قاسم رجبی واسوکلایی، ندا رشیدی* صفحات 43-49
    زمینه و هدف

    اتاق عمل یکی از پیچیده ترین محیط های کاری بوده که از مجموعه تجهیزات وسیع الکتریکی، گازی و اشعه تشکیل شده و بیشتر مستعد وقوع حادثه می باشد. بنابراین رعایت نکات ایمنی در این بخش حایز اهمیت می باشد. پژوهش حاضر با هدف، بررسی میزان رعایت استاندارد ایمنی در اتاق عمل های بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1398 انجام گرفت.

    مواد و روش ها: 

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی بود که به صورت مقطعی انجام شده است. جامعه آماری شامل تمام اتاق عمل های بیمارستان های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مازندران بود. ابزار مورداستفاده چک لیست بوده که توسط پژوهشگران با مشاهده و مصاحبه در محل تکمیل گردیده است. استاندارهای ایمنی از نظر فضای فیزیکی اتاق عمل، ایمنی مقابله با آتش سوزی، ایمنی کارکنان، ایمنی بیمار و کنترل عفونت بررسی شده است. داده ها با SPSS نسخه 21 تحلیل شدند.

    نتایج

    اتاق عمل های بیمارستان های تابعه دانشگاه از نظر ایمنی کلی 10/80 درصد ایمن بودند. حیطه ایمنی بیمار با 34/83 درصد کمترین فاصله با استانداردها و حیطه ایمنی کنترل عفونت با 24/74 درصد بیشترین فاصله را با استانداردها داشت. بیشترین و کمترین امتیاز رعایت استاندارد ایمنی مربوط به اتاق عمل بیمارستان شماره (2) و (1) بود.

    نتیجه گیری:

     بر اساس یافته ها اتاق عمل های بیمارستان های مورد مطالعه در رعایت استانداردهای ایمنی به طورکلی در وضعیت مطلوبی قرار دارند. با این حال لزوم توجه به حوزه های مشکل دار در خصوص افزایش ضریب اطمینان ایمنی برای کارکنان و بیماران در اتاق عمل اهمیت بسزایی دارد، لذا انجام اقدامات اصلاحی مناسب در جهت تامین ایمنی کامل اتاق عمل ها از نظر تمام مولفه ها بایستی موردتوجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ایمنی، استاندار، اتاق عمل، بیمارستان، کنترل عفونت
  • سید محمود میراکبری، مریم اوشک سرایی*، مریم دانشمند مهر، حسین عموزاد خلیلی، سید علی مجیدی صفحات 51-59
    زمینه و هدف

    ساختمان های بیمارستانی و مراکز پزشکی درمانی از جمله ساختمان هایی می باشند که هرساله تعداد زیادی از آن ها دچار آتش سوزی می گردند. امروزه ایمنی حریق یکی از بزرگ ترین چالش های پیش روی طراحان و کاربران بخش های درمانی می باشد. با توجه به این موضوع، این پژوهش به دنبال این موضوع خواهد بود که با مرور مطالعات مرتبط در داخل و خارج کشور بتواند الگوی جامعی را در خصوص حریق در بیمارستان ها مشخص نماید.

    مواد و روش کار

    این پژوهش شامل یک مطالعه مروری جامع از مطالعات صورت گرفته در ایران و جهان در حوزه حریق در بیمارستان ها می باشد، در همین راستا، پایگاه های الکترونیکی قابل دسترس در کشور نظیر پابمد، اسکوپوس و گوگل پژوهشگر با یک راهبرد جستجوی مدون مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتایج

    14 مطالعه بدست آمد که در نهایت نتایج به دست آمده از مطالعات وارد شده به صورت کیفی از طریق سنتز تماتیک شامل تم های اصلی که عبارت بودند از بخش ها و الگوهای تقسیم بندی ساختمان بیمارستانی دارای اهمیت در حوزه حریق، الگوهای خروج اضطراری، مصالح و وضعیت ساختمانی و تجهیزات و مواد مصرفی قابل اشتعال در بیمارستان ها و تجهیزات مناسب مبارزه با حریق، مورد تحلیل قرار گرفتند.

    نتیجه گیری:

     برای ایمن سازی بیمارستان ها از حریق و آتش سوزی جهت حفظ جان پرسنل و بیماران باید به نکاتی از جمله خطرات تجهیزات درمانی بکار گرفته شده و مواد قابل اشتعال مصرفی و همچنین انواع تجهیزات مبارزه با آتش سوزی بکار گرفته شده در ساختمان بیمارستان و مباحث معماری ایمنی در خصوص میزان مقاومت در مقابل حریق سازه و سقف ها و درب ها و دیوارها و پلکان خروج اضطراری تواما با هم در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: بیمارستان، الگوی حریق، ایمنی، خروج اضطراری، سیستم اعلام حریق، انواع بیمارستان
  • حسن میرزاحسینی، مصطفی نوکنی، فاطمه خزاعی* صفحات 61-69
    مقدمه

     همودیالیز یکی از درمان های موثر جایگزینی عملکرد کلیه در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه است، بهره‌مندی از این روش، در کنار افزایش طول عمر؛ می‌تواند کیفیت زندگی دریافت‌کنندگان این نوع خدمت را تهدید نماید. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی اثربخشی روش مبتنی بر طرحواره درمانی هیجانی بر بهبود کیفیت زندگی بیماران دیالیزی انجام شد.

     مواد و روش‌ها

    مطالعه کنونی کاربردی و نیمه آزمایشی بوده و به صورت پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل طراحی و پیاده‌سازی گردید. کلیه بیماران سرپایی تحت درمان با دستگاه دیالیز در مراکز درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران، در سال 97-1398 جامعه آماری مطالعه را تشکیل می‌دادند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها، پرسشنامه کیفیت زندگی مرتبط با بیماران کلیوی بود، پس از اجرای پروتکل درمانی توسط تیم پژوهش طی هشت جلسه 90 دقیقه‌ای در گروه مداخله، تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار spss نسخه 24 صورت پذیرفت.

    نتایج

    نتایج مطالعه نشان داد پروتکل درمانی مبتنی بر طرحواره درمانی هیجانی بر تمامی ابعاد کیفیت زندگی تاثیر داشته و منجر به افزایش نمره میانگین نسبت به پیش‌آزمون شده است. همچنین؛ تفاوت معناداری بین گروه‌ها، هم در بعد عمومی و هم در بعد اختصاصی کیفیت زندگی بیماران دیالیزی وجود دارد.

    نتیجه‌گیری

    بر اساس یافته‌های پژوهش می‌توان بیان کرد که روش طرحواره درمانی هیجانی بر بهبود کیفیت زندگی بیماران دیالیزی موثر بوده و می‌توان به‌عنوان یک مداخله موثر در بهبود کیفیت زندگی بیماران به کار گرفته شود

    کلیدواژگان: طرحواره درمانی هیجانی، بهبود کیفیت زندگی، بیماران دیالیزی
  • محمدحسین رونقی* صفحات 71-79
    زمینه و هدف

    انقلاب صنعتی چهارم شامل ترکیب دستگاه های شبکه با روش های رایانش ابری، تحلیل داده های بزرگ و هوش مصنوعی است که باعث می‌شود چنین زیرساختی، هوشمند نامیده شود. در یک بیمارستان هوشمند، همه وسایل و دستگاه ها به گونه ای طراحی شده اند که به هم متصل شوند و یکپارچه شوند تا در نهایت مراقبت های بهتری از بیمار صورت پذیرد و باعث افزایش کارایی و کاهش اتلاف وقت شوند. از همین رو هدف این پژوهش شناسایی مولفه های یک بیمارستان هوشمند بر اساس فناوری های تحول آفرین صنعت 0/4 بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش کیفی در دو مرحله در زمستان 1398 انجام شده است. در مرحله اول مولفه های مربوط به بیمارستان هوشمند از مطالعات پیشین شناسایی گردید. در مرحله دوم بر اساس روش دلفی نظر خبرگان در خصوص مولفه ها و مدل مفهومی ارزیابی شد. کمیته خبرگان پژوهش شامل 15 نفر از متخصصان فعال فناوری اطلاعات در حوزه پزشکی بر اساس نمونه گیری هدفمند بودند.

    یافته ها

    بر اساس یافته های این پژوهش مولفه های بیمارستان هوشمند شامل هشت فناوری: اینترنت اشیا، رباتیک، زنجیره بلوک، رایانش ابری، کلان داده، واقعیت مجازی و افزوده، تولید افزایشی و هوش مصنوعی بود.

    نتیجه گیری

    مدیران بیمارستان ها با توجه به مولفه های بیمارستان هوشمند باید درصدد تجهیز سازمان خود باشند و کلیه فرایندها و تجهیزات را با فناوری های تحول‌آفرین منطبق سازند. با توجه به وجود تحریم ها سرمایه گذاری در سازمان های دانش بنیان داخلی و فعال در زمینه فناوری های نوین و ایجاد اتحاد استراتژیک با آنها می تواند راهکار مناسبی برای سیاستگزاران نظام سلامت باشد.

    کلیدواژگان: بیمارستان، اینترنت اشیا، رایانش ابری، هوش مصنوعی، کلان داده
  • سیمین شمس جاوی، پوران رئیسی*، امیراشکان نصیری پور صفحات 81-89
    زمینه و هدف

    از جمله تحولات و تغییرات اساسی در نظام سلامت کشور ایران در سال‌های اخیر، طرح تحول نظام سلامت می باشد که اثرات آن می‌بایست از ابعاد گوناگون بررسی گردد. هدف از این مطالعه، تعیین تاثیر طرح تحول نظام سلامت بر شاخص‌های بهداشتی در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اهواز می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی؛ داده‌های شاخص‌های بهداشتی منتخب دانشگاه علوم پزشکی اهواز در بازه زمانی قبل و بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت (سال 91 لغایت 97)؛ جمع‌آوری و با نرم‌افزار SPSS، توصیف و تحلیل داده‌ها انجام گردید.

    نتایج

    بیشترین میزان تغییر در شاخص‌های مرگ‌ومیر؛ بین سال 92 و 94 و به ترتیب در شاخص مرگ کودکان زیر 5 سال، مرگ کودکان زیر یک سال و مرگ نوزادان، با اختلاف میانگین 282/13، 825/10 و 955/7 بوده است (001/0p=، 002/00 p= و 004/0(p=. بیشترین میزان تغییر در پوشش مراقبت کودکان زیر 5 سال؛ بین سال 93 و 94 با اختلاف میانگین 335/11 و در خصوص پوشش مراقبت مادران؛ بین سال 93 و 96 با اختلاف میانگین 050/10 بوده است (به ترتیب 002/0 p= و 001/0>.(p شاخص مرگ مادران باردار معنی‌دار نبوده است.

    نتیجه گیری

    بررسی سیر زمانی شاخص‌های بهداشتی موید این نکته است که میزان تغییرات در سال‌های ابتدای طرح تحول زیاد بوده و در ادامه کمتر شده است. بیشترین میزان تغییر در شاخص‌ها مربوط به سال‌های 94 و 95 بوده است. یافته‌ها نشان داد که طرح تحول اخیر ایران باعث بهبود اغلب شاخص‌های مرگ‌ومیر (کاهش مرگ نوزاد، مرگ زیر یک سال و مرگ زیر 5 سال) و ارتقای شاخص پوشش مراقبت کودکان زیر 5 سال و مراقبت مادران (حداقل 6 بار مراقبت دوران بارداری) شده است. طرح تحول سلامت بر شاخص مرگ مادران باردار تاثیر نداشته است

    کلیدواژگان: طرح تحول سلامت، شاخص های وضعیت سلامت، ایران
|
  • Maryam Zahedi, S. Mohsen Banihashemi*, Sedigheh Mohammadesmaeil, Mansour Sharifi Pages 9-24

    Technological progress and changes have affected the field of medicine and health. Also, the electronic health record is used for convenience of treatment, prevention and diagnosis, but it has advantages and disadvantages that we have studied them in this research.

    Method

    Qualitative research methods and Grounded theory  were used for the sociological study of electronic health record, and in order to achieve a comprehensive theory in this field by using the theoretical saturation method, twenty experts in the fields of medicine, policy, sociology and informatics that They were familiar with electronic health records, were selected from the community of experts as the statistical population and by using the three stages of open, axial and selective coding, important concepts and categories were extracted in each stage.

    Results

    The most important result of the research is multidimensional effects of electronic health record. Electronic health record by reducing emotional interaction and prioritizing registered data reduces the intimacy in the patient- physician relationship, and recording data in the specific political and economic environment of the country bring a fear of social stigma and disclosure, especially when system security, investing, and training employees face some problems, and the constant changes of managers reduce their risk-taking and positive effects.

    Conclusion

    In order to have a proper system and comprehensive and pervasive use of electronic health record, cultural, managerial and technological changes are necessary. Cultural contextualization in the society and among individuals, risky and efficient management and the use of integrated information systems along with system security can increase efficiency. Moreover, this efficiency will lead to research, development and progress.

    Keywords: Electronic Health Record, trust in Physician, System Security, Risk-taking, Integrated Information Systems
  • Reza Sepahvand, Masoome Momeni Mofrad, Saber Taghipour* Pages 25-32
    Background

    The increasing prevalence of Covid 19 virus in the world has various consequences for people involved in the treatment process of patients with this virus. Accordingly, the main purpose of this study was to identify and prioritize the psychological consequences of Covid 19 virus in nurses.

    Materials and Methods

    This study is based on the applied purpose and in terms of how to collect data in the field of descriptive survey studies. The analysis approach in this study is mixed and a combination of qualitative and quantitative methods. The statistical population of this study consists of nursing professors and medical specialists of Lorestan University of Medical Sciences. Using purposive sampling method and according to the principle of theoretical saturation, 14 professors and specialists were included as the research sample. The statistical population of the quantitative ward also included the managers of hospitals providing services to coronary patients in Lorestan province, which were selected as a research sample by 35 people using non-probability sampling method. Identification of psychological consequences was performed using analysis of interview data with Atlas.ti software and prioritization of consequences using a triangular fuzzy method.

    Results

    Analysis of interview data led to the identification of 16 psychological consequences affecting nurses. Prioritization of these factors showed that depression, decreased concentration and apathy are the most important psychological consequences of Covid virus 19.

    Conclusion

    Developing supportive strategies to maintain the health of nurses should be a priority in future plans, and a separate part of the annual hospital costs should be allocated to this important matter.

    Keywords: Psychological Consequences, Nurses, covid 19 virus
  • Farhad Lotfi, Erfan Kharazmi, Mohsen Bayati*, Hajar Alipour, Saeid Lohivash, Ali Jajarmizadeh Pages 33-42
    Background

    Estimation of cost functions is an appropriate tool for optimal resource allocation in hospitals. The present study aimed at estimating cost function for hospitals affiliated to Shiraz University of Medical Sciences.                              

    Materials & Methods

     In the current cross-sectional study, inputs, costs and resources data for 28 hospitals were gathered from hospital statistics and information system. Required data were collected monthly for two years (2015-2016). Then, The Cobb-Douglas cost function was estimated using panel data analysis. STATA 14 was used for data analysis.

     Results

    Estimates showed that hospitalschr('39') cost elasticity concerning the inpatient and outpatient admission were 0.555 and 0.058 for large hospitals, and 0.769 and 0.099 for small hospitals (P<0.01). Among hospitals inputs, the cost of a physician with coefficient 0.175 in large hospitals and 0.481 in small hospitals (P<0.01) was most cost driver. In studied hospitals, average cost (36,406,480 Rial) was higher than marginal cost (26,548,020). Moreover, scale economies index were in small, large, and all hospitals were 0.868, 0.613 and 0.729, respectively. The number of active bed, length of stay and teaching activity had a positive effect on hospitals cost (P<0.01).

     Conclusion

    According to the findings, to control costs, the hospital should manage most cost drivers, such as physicians and pharmaceutical costs. Moreover, According to the average and final cost and scale economies index, hospitals should expand their service provisions with current inputs and resources in order to reach the optimum point of output.

    Keywords: Hospital, Cost Function, Economies of Scale, Average Cost, Marginal Cost
  • Elham Ramezan Pour, Hojjat Rahmani, Mehdi Raadabadi, Ghasem Rajabi Vasokolaei, Neda Rashidi* Pages 43-49
    Introduction

     The operating room is one of the most sophisticated workplaces, consisting of a vast array of electrical, gas and radiation equipment that are more susceptible to accident than other hospital departments. Therefore it is important to observe safety tips in this section. The purpose of this study was to evaluate the standard of safety in operating rooms of hospitals affiliated to Mazandaran University of Medical Sciences in 2019.

    Method

     This study was a descriptive cross-sectional study. The statistical population consisted of all operating rooms of hospitals affiliated to Mazandaran University of Medical Sciences. The tool used was a checklist that was completed by researchers by observation and interviewing on-site. Safety standards have been evaluated in terms of the physical space of the operating room, fire safety, personnel safety, patient safety, infection control. Data were analyzed by SPSS version 21.

    Results

     The operating rooms of university-affiliated hospitals were 80.10% secure in overall safety. The patientchr('39')s safety area, with 83.34%, had the shortest distance from the standards and the infection control safety area, with 74.24%, had the highest distance from the standards. The highest and lowest scores were related to the safety standard related to the operating room of hospitals (2) and (1).

    Conclusion

     According to the findings, the operating rooms of the studied hospitals are generally in desirable compliance with safety standards. However, it is essential to pay attention to problem areas to increase the safety factor for staff and patients in the operating room, so appropriate remedial measures should be taken to ensure complete safety of the operating room for all components.

    Keywords: Safety, standard, operating room, hospital, infection control
  • Mahmoud Mirakbari, Maryam Ooshaksaraie*, Maryam Daneshmand Mehr, Hossein Amouzad Khalili, Seyed Ali Majidi Pages 51-59
    Introduction

    A large number of hospitals and medical healthcare centers catch fire every year. Nowadays, one of the most significant challenges that hospital designers and health providers faced with is fire safety. This study conducted to determine a comprehensive model for fire safety in hospitals by reviewing related studies.

     Method

    This study was conducted using a comprehensive review to find a research paper published on fire in hospitals. Electronic databases such as PubMed Scopus google were searched using the proper search strategy. 

    Results

     Overall, 14 studies were obtained. The findings were analyzed qualitatively through thematic synthesis and divided into some main themes: essential sections and divisions of hospitals in the field of fire, emergency exit patterns, materials and construction status, Flammable consumables materials in hospitals, and appropriate firefighting equipment.

    Conclusion

     The dangers of medical equipment and flammable material, the types of firefighting equipment in the hospital building, architectural safety issues regarding the degree of fire resistance of structures, roofs, doors, walls, and emergency exit stairs are crucial points To protect staff and patients in hospitals that should consider simultaneously.

    Keywords: Hospital, fire pattern, safety, emergency exit, fire alarm system, types of hospitals
  • Hasan Mirza Hosseini, Mostafa Nokani, Fatemeh Khazaei* Pages 61-69
    Introduction

     Hemodialysis is one of the effective therapies in patients with chronic renal failure. Along with increasing life expectancy as a benefit of this treatment; this type of service can threaten the quality of life of recipients. Therefore, the present study was conducted to investigate the effectiveness of emotional schema-based therapy on improving the quality of life of dialysis patients.

    Materials and Methods

     The current semi-experimental, applied study was designed and implemented as pretest-posttest research with a control group. All outpatients treated with dialysis instrument in medical centres affiliated to Tehran University of Medical Sciences in 2009-2010 were the statistical population of the study and the quality of life questionnaire related to kidney patients used for data collection. After the research team performed the treatment protocol in 8 sessions of 90 minutes in the intervention group, the research data were analyzed using SPSS24.

     Results

     The results of the study showed that the treatment protocol based on emotional schema therapy influence all aspects of quality of life and increase the mean score compared to the pretest. Also, there is a significant difference between the groups, both in the general dimension and specific dimension of dialysis patientchr('39')s quality of life.

     Conclusion

     As the study findings show, it can be stated that emotional schema therapy is effective in improving the quality of life of dialysis patients and can be used as a useful intervention to improve the quality of life of patients.

    Keywords: Emotional schema therapy, life quality improvement, Dialysis patients
  • MohammadHossein Ronaghi * Pages 71-79
    Background

    The fourth industrial revolution consists of combining network devices with cloud computing methods and analyzing large data and artificial intelligence, which makes it possible to call such an infrastructure smart. In a Smart Hospital, all things and devices are designed to be connected and integrated, thus achieving better patient care, increasing efficiency and reducing time waste. Therefore, the aim of this paper was to recognize the components of smart hospital based on disruptive technologies of industry 4.0.

    Materials and Methods

    This applied research has been done in two phases using qualitative approach in winter 2019. In the first step, the components of smart hospital were recognized from previous studies. In the second step, research experts evaluate conceptual model by Delphi method. The expert panel consists of 15 individuals active in information technology in healthcare according to targeted sampling.

    Results

    According to research results the main components of smart hospital are eight technologies: Internet of things technology, robotic, blockchain technology, cloud computing, big data, augmented and virtual reality technology, additive manufacturing and artificial intelligence.

    Conclusion

    According to components of smart hospital, Hospitals managers should equip their organization and adopt process and equipment by disruptive technologies. Due to sanctions, investment in Iranian knowledge-based companies active in new technologies field and Joint venture with them can be a suitable solution for healthcare policymakers.

    Keywords: Hospital, Internet of Things, Cloud Computing, Artificial Intelligence, Big Data
  • Simin Shams Javi, Pouran Raeissi *, AmirAshkan NasiriPour Pages 81-89
    Background

    One of the fundamental changes in the health system of Iran in recent years is the "health system reform plan", that the effects of which should be examined from various dimensions. The purpose of this study is to determining the effect of health system reform plan on health indicators in population covered by Ahvaz University of Medical Sciences.

    Materials & Methods

    In this descriptive-analytical study, the data of the selected health indicators of Ahvaz University of Medical Sciences in the period before and after the health care system reform plan (from 2012 to 2018) was collected, described and analyzed with SPSS.

    Results

    The highest rate of change in mortality indices was between 2013 and 2015, orderly in U5MR, IMR & NMR, With the mean difference 13.282, 10.825 & 7.955 (P=0.001, P=0.002 & P=0.004). The highest rate of change in Care Coverage for Children Under-five, is between 2014 and 2015 with mean difference of 11.335 and about the Antenatal Care Coverage, between 2014 and 2017, with mean difference 10.050 (orderly p=0.002 & p>0.001). MMR was not significant.

    Conclusion

    The time trend analysis on health indicators confirms that the changes in the early years of the reform plan have been a lot, then it has slow down. Most of the change in health indicators is related to years of 2015 and 2016. The findings indicate that the latest health reform plan in Iran has improved the mortality indices (Reduce in NMR, IMR & U5MR), Care Coverage for Children Under-five and Antenatal Care Coverage (6+). Health reform plan has not affected on MMR.

    Keywords: Health Care Reform, Health Status Indicators, Iran